Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Alt andet

Redaktører: Ladymarian, Jens Andersen, Brian Petersen, Peter, moderator

Brugeravatar
66
Indlæg: 453
Tilmeldt: 23 feb 2007 00:59
Geografisk sted: South of Copenhagen.
Kontakt:

Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af 66 » 01 maj 2012 12:53

DBU har i dag gennemført en ny form form forskelbehandling imellem rig og fattig og smidt Lyngby ud af Superligaen.
http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/da ... 751571.ece
Hvis...eller undskyld når vi er deroppe igen, kan DBU også annulere BK Frems oprykning til Superligaen med baggrund i vores stadion.
Øv---- :smt017
Bk Frem - Byens Hold i over 100 år.

Brugeravatar
moderator
Site Admin
Indlæg: 1017
Tilmeldt: 21 jun 2005 19:28
Geografisk sted: Valby
Kontakt:

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af moderator » 01 maj 2012 13:16

Stadions er ofte ejer af kommunerne, og der er en kendt sag at de ofte ikke har råd til at drive hjemmehjælp, plejehjem m.m. så hvorfor ofre peneg på varmeanlæg i en græsplæne. noget andet er at varmeanlæg er dyrt at drive, her tænkes også på miljøet.

FC Nordsjælland spiller vel femte år på dispentation for omtalte varmeanlæg, og det går vist udemærket, og ærlig talt at diskvalificere en klub p.g.a. manglende stolesæder er lidt vildt når de kun bliver fyldt ud når FCK og Brøndby kommer på besøg.

Kommunale beslutninger er noget der tager lang tid og noget klubberne ikke kan fremskynde, og det må Lyngby bøde for.

Noget andet er så tror jeg at DBU hellere vil have OB i superligaen end Lyngby og mon ikke det også er en bagtanke, nemlig at forhåndsdiskvalificere de klubber man ikke bryder sig om.
Een gang Frem, altid Frem

Webmaster:
http://www.loyalty.dk http://www.FremGalleriet.dk

Brugeravatar
Jens Andersen
Indlæg: 1248
Tilmeldt: 03 jul 2005 16:46
Geografisk sted: København NV

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Jens Andersen » 01 maj 2012 13:50

Lyngby-Taarbæk kommune er lige så sløve som Københavns kommune hvad angår stadionvedligehold, og det rammer nu en klub, der ikke kan gøre noget ved det.
Det virker i øvrigt som om, at det er de nemme ofre, DBU og Divisionsforeningen er gået efter i Lyngby og Blokhus. Det er muligt, at de ikke lever op til de rigide krav, men der findes andre krav, man kunne gøre gældende - eksempelvis en fornuftig økonomi.
DBU besluttede for en del år siden, at fra og med sæsonstart 2005 skulle alle Superligahold have varme i banen. Det havde FC Nordsjælland ikke, og det har de stadig ikke. Til gengæld har de næstformandsposten i Divisionsforeningen (Allan K. Pedersen). Og pudsigt nok kommer konsekvensen af de manglende faciliteter netop i år, hvor OB er i nedrykningsfare. OB har sjovt nok formandsposten i Divisionsforeningen (Thomas Christensen)... :-k

Brugeravatar
66
Indlæg: 453
Tilmeldt: 23 feb 2007 00:59
Geografisk sted: South of Copenhagen.
Kontakt:

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af 66 » 01 maj 2012 13:59

Fuldstændig enig i Moderators indlæg og tankevækkende hvad du skriver Jens.
Tragisk at regelsættet kommer til at være noget der fortolkes efter forgodtbefindende.
Hørte også på et tidspunkt at ungdomsholdene placeres i rækker og tildeles licens efter en vifte af kriterier som eks. ungdomstrænernes trænerniveau og ikke kun udeluikkende efter resultaterne på banen.
Men forretnings,- og reklamefolk har desværre mere magt end klubfolkene. Har sympati med Lyngbys fans....ville være tosset hvis de smed Frem ud på den måde.
Bk Frem - Byens Hold i over 100 år.

Maxi
Indlæg: 120
Tilmeldt: 11 jul 2011 20:06
Geografisk sted: Nær Badstuestræde 9

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Maxi » 01 maj 2012 14:53

Det er klamt. Og typisk DBU at degradere de svageste, klubberne, som er afhængige af deres respektive sløve kommuner Lyngby-Taarbæk og Københavns Kommune. Sidstnævne der jo også hellere vil finansiere ps&e end at støtte bredden.

Klassisk konkurrenceforvridning fra DBU og kræmmernes side.
Boldklubben Frem af 1886 - Kærlighed uden Grænser:
http://www.youtube.com/watch?v=9_i_RTKlnLU

Brugeravatar
Brian Petersen
Indlæg: 215
Tilmeldt: 01 jul 2005 11:22
Geografisk sted: Valby

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Brian Petersen » 01 maj 2012 19:33

Det er så nemt at ride med på bølgen, og bare skyde med alt hvad man har mod DBU, Divisionsudvalget eller AKP.

Vi har efterlyst igennem flere år at DBU gjorde noget for at håndhæve deres regler omkring varme i banen, med det formål at få "hævn" over FCN. Forud for denne sæson bebudede DBU så at nu var det slut med dispensationer. Nu skulle der regulære planer til for at få udstedt dispensationer. Det krav har Lyngby ikke formået at overholde, hvorfor de ikke kan få licens til at spille i Superligaen.

Jeg bliver så træt af at høre om DBU's hetz mod de "stakkels fattige breddeklubber". Fodbolden udvilker sig i en retning hvor man enten går professionalismens vej, eller også vælger man "hobbyvejen". De to grene kan i nogle tilfælde forenes, men i langt de fleste tilfælde er det ikke muligt.

Jeg synes det er på tide at DBU træder i karakter over de stadions som findes i det danske land. Der findes rigtigt mange stadions i 1. division og sågar i Superligaen, som er uegnede som spillesteder. Der er en direkte sikkerhedsrisiko at spille Superligafodbold på Lyngby Stadion, hvorfor at dette er et skridt i den rigtige retning. Der er omkring 15 stadions i Danmark som er egnede til at huse mange mennesker på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Skal det så være de 15 stadions som spiller i den bedste række??? JA, som hovedregel!
Der skal selvfølgelig være mulighed for at få dispensation et enkelt år, hvis en eller anden håbløs klub rykker op i Superligaen, men vi kan ikke tage tilskuerne som gidsler bare fordi det er meget sjovt at Hobro, Hjørring eller Lyngby leger med de store indenfor fodbolden.
Der må stilles krav, og visse gange vil det gå ud over forskellige klubber.
Betyder det så at FREM ikke kan spille i Superligaen hvis vi helt legalt spiller os derop om nogle år??? I udgangspunktet ja, men selvfølgelig skal vi have chancen for at ændre situationen, så vi kan leve op til de krav som uden tvivl vil blive hårdere og hårdere med årene. Men kan vi ikke imødekomme kravene, så må vi forlade det gode selskab.

Fodbolden i Danmark er på vej op i niveau. Der er ikke længere plads til de små stadions som vi igennem de sidste mange år har besøgt, og det nok meget fornuftigt rent sikkerhedsmæssigt. Samtidigt kan vi godt synes at det er synd for de små klubber, som aldrig bliver større, men det ændrer ikke ved at fremtiden kun peger en vej, og det den forkerte set fra de små klubbers vinkel, men den rigtige set fra dansk fodbolds fremtid!
Vi er FREM og det er vi stolte af!

Husk at BK FREM Support i samarbejde med DFF arrangerer billetter til Danmarks hjemmekampe.

Spørg for yderligere info!

Brugeravatar
66
Indlæg: 453
Tilmeldt: 23 feb 2007 00:59
Geografisk sted: South of Copenhagen.
Kontakt:

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af 66 » 01 maj 2012 19:48

Respekt for din holdning Brian....jeg er ikke enig.
Hvis man skal føre den videre ud, så kan man om 10 år sige, at kun de klubber med 100 mio. i egenkapital, varme i græsset, video/måltavler over en vis størrelse, eget certifikeret sikkerhedskorps etc. kan få lov at spille i den bedste række. Uagtet de sportslige resultater........det er ikke godt og jeg har da aldrig hørt om nogle modstanderfans der har fået tæsk i Valby Idrætspark eller haft dårlige oplevelser, på vores utidsvarende stadion. Tværtimod.
Tror du undervurdere de lokumsaftaler som Jens antyder. God aften Brian. :smt039
Bk Frem - Byens Hold i over 100 år.

Brugeravatar
Brian Petersen
Indlæg: 215
Tilmeldt: 01 jul 2005 11:22
Geografisk sted: Valby

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Brian Petersen » 01 maj 2012 20:14

Jeg har efterhånden lært at tage det med et gran salt når Jens kaster rundt med konsprirationsteorier. :)
Det sker med jævne mellemrum, og som oftest uden nogen former for beviser. :)

Derfor synes jeg at vi skal holde os til hvad vi ved, istedet for at gå med på diverse gætterier. Vi ved at DBU igennem året har været i tæt dialog med Lyngby omkring licensen for næste år, vi ved også at DBU hele tiden har sagt at der skulle orden på sagerne for at man kunne beholde sin licens.
Den licens har Lyngby Boldklub så valgt at ligge over i hænderne på Lyngby-Taarbæk Kommune (tja, de er nogle modige nogen ude i Lyngby Boldklub), I Lyngby-Taarbæk Kommune har de givet sig selv en deadline der hedder 27. juni, før de beslutter sig for noget. Det er klart at hvis det hele ender med at kommunen beslutter sig for at gennemføre planerne om et nyt stadion, så frafalder DBU selvfølgelig at fratage Lyngby Boldklub deres licens.

Jeg kan sagtens forstå din videretænkning af min grundtanke, og jeg er ikke helt uenig selvom den måske er sat noget på spidsen. :)
Jeg vil altid efterlade plads for at sportslige resultater kan betyde topfodbold, men man vil ikke igennem en længere periode kunne få dispensation. Sportslig succes skal følges op af forsvarlige handlinger. Pengene i klubberne skal bruges til at skabe ordentlige rammer, og ikke på lønninger til spillere som alligevel forsvinder når pengene er brugt. DBU tvinger med deres nye strammere forhold til egne regler alle klubberne til at tænke før de handler. På den måde sikrer man at klubberne fremover sætter tæring efter næring og at de små klubber ikke bliver ofrer i et ulige våbenkapløb hvor dyrere og dyrere spillere gnaver kapitalen ud af klubberne. Istedet sikrer man sig at klubber bygger fundamentet op inden man bygger huset, det betyder at klubberne måske ikke over natten bliver Superliga mandskaber, men til gengæld er de klubber som bliver Superliga mandskaber bedre rustet til at tage kampen op.

God aften til dig også Lasse. :smt039
Vi er FREM og det er vi stolte af!

Husk at BK FREM Support i samarbejde med DFF arrangerer billetter til Danmarks hjemmekampe.

Spørg for yderligere info!

Brugeravatar
Jens Andersen
Indlæg: 1248
Tilmeldt: 03 jul 2005 16:46
Geografisk sted: København NV

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Jens Andersen » 01 maj 2012 20:47

@ Brian:
Konspirationsteorier er svære at bevise, da det netop er teoriens væsen. Det er en hypotese, som kan sandsynliggøres, men ikke bevises. Når det er sagt, så er der nogle forhold, der er værd at tage med i debatten.
man vil ikke igennem en længere periode kunne få dispensation. Sportslig succes skal følges op af forsvarlige handlinger. Pengene i klubberne skal bruges til at skabe ordentlige rammer, og ikke på lønninger til spillere som alligevel forsvinder når pengene er brugt.
Det er sjovt som dette ikke gælder for næstformandens egen klub, som har spillet på dispensation i samtlige de sæsoner, de har været i Ligaen (dvs. siden 2002), og de har haft konstant dispensation siden 2005, hvor DBU og Divisionsforeningen besluttede, at det var slut med dispensationer udover den etårige til oprykkerne. Hvorfor har der ikke været konsekvenser for FCN? Gælder de samme regler for Loke som for Thor? Det er svært at se. Hvorfor skulle der gå 6 sæsoner, før FCN får varme i banen? FCN har været i en speciel situation pga særlige forhold i kommunen, og nu er Lyngby i samme situation. Lyngby-Taarbæks borgmester udtaler, at planerne for stadion bliver vedtaget på det kommende møde. Hvad er så problemet?
Det er ikke fair at negligere kommunernes ejerskab i denne debat. Lyngby Boldklub kan intet gøre, hvis kommunen først holder møde i juni. Men DBU kan sagtens vente, til mødet er afholdt, hvis de vil. Lyngby kender situationen, og de venter selv på kommunen.
Hvem har så fordel af, at Lyngby og Blokhus på nuværende tidspunkt får Sorteper, mens sæsonen spidser til? Det har OB og bundkandidaterne i 1. Division. Hvis DBU havde ventet på Lyngby-Taarbæk Kommune, så havde OB stadig kniven for struben med alt, hvad dertil hører af nerver og svære kampe. Nu får OB fordelen af at kunne spille frit, og Lyngbys motivation for at overleve er væk. Det er usportsligt, og det er unødvendigt. Der er intet i vejen for, at Lyngby får at vide, at hvis kommunen underkender planerne, så er det adjø, men denne måde at gøre det på er åndssvag.

Selvfølgelig skal der være krav til faciliteterne, og jeg er selv en af de største fortalere herfor, men der skal gælde de samme regler for alle. Også dem, der ikke er repræsenteret i bestyrelserne.

Brugeravatar
moderator
Site Admin
Indlæg: 1017
Tilmeldt: 21 jun 2005 19:28
Geografisk sted: Valby
Kontakt:

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af moderator » 01 maj 2012 21:03

Jeg er meget enig i det Jens skriver, Lyngby kunne vælge at flytte deres kampe til et andet stadion som opfylder kravene til stolesæder (f.eks Gladsaxe) i en periode. og dermed opfylde kravet.

Det er ikke fair at gå i pressen midt i en hektisk afslkutning på en turnering i hvertfald kunne man vente til ankemulighederne er udtømte.

Man kan ikke rigtig skyde skylden på L/T kommune's sagsbehandling, da de valgte i byrådet ikke er fuldtidsansatte, men kun har et vist antal møder om året i de respektive udvalg. L/T kommune er nok også presset på pengepungen, da regeringen de sidste mnange år har lagt større udgifter over på kommunerne.
Een gang Frem, altid Frem

Webmaster:
http://www.loyalty.dk http://www.FremGalleriet.dk

Brugeravatar
Jens Andersen
Indlæg: 1248
Tilmeldt: 03 jul 2005 16:46
Geografisk sted: København NV

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Jens Andersen » 01 maj 2012 21:23

Jeg må hellere lige præcisere, at jeg ikke kritiserer, at Lyngby får frataget licensen. Jeg kritiserer måden, det bliver gjort på - og timingen.
DBU er verdensmestre i dårlig timing (vi har selv prøvet det flere gange), og det er måske snart på tide, at de får en spindoktor til at assistere... :wink: Hvis de havde ventet 14 dage, så kunne det hele have været ligegyldigt, hvis Lyngby (og Blokhus) var rykket ned sportsligt, og så ville ingen have råbt op om noget.

Og hvis man skal se på kriterierne, så er jeg ikke helt enig i, at 3000 siddepladser nødvendigvis skal være et ufravigeligt krav, men nu er det der, man lægger snittet.
Som moderator skriver, så er der andre muligheder end at smide holdet ud; såsom at spille på et andet stadion. Denne sag lugter af, at DBU vil straffe Lyngby ekstra pga sagerne om ulovlige kontrakter.

Brugeravatar
Brian Petersen
Indlæg: 215
Tilmeldt: 01 jul 2005 11:22
Geografisk sted: Valby

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Brian Petersen » 02 maj 2012 19:04

I forbindelse med konspirationsteorierne, så lader jeg din påstand stå alene, det har den vidst bedst af. 

Problemet er som DBU også udtaler, at man kan ikke gøre gravearbejdet for Lyngby.
Hele sæsonen har DBU været i kontakt med Lyngby Boldklub, og hele sæsonen har man fortalt Lyngby Boldklub at dispensationen ikke ville blive forlænget medmindre man gjorde noget ved problemstillingen.
Dermed kan det ikke komme som en overraskelse for folk i Lyndby Boldklub at ”nyheden” nu kommer ud i pressen. Hvis Lyngby Boldklub har fået grønt lys af Lyngby/Taarbæk Kommune, så burde man måske have fået 3. part til at bekræfte dette overfor DBU???

Timingen i denne sag må vel også siges at være bedre end alternativet??
For hvad ville alternativet være? Vi kunne stå i en situation hvor nedrykningen afgøres på banen om 2 uger, lad os lege med det utænkelige scenarium at Lyngby Boldklub sluttede over OB. Ville det så være bedre timing at fratage dem licensen efter sæsonen er færdigspillet???

Det man har gjort nu er at fratage dem licensen for næste år under de vilkår som Lyngby Boldklub præsterer lige nu. Det gør man fordi ”skæringsdatoen” for forbedringer er passeret. Det betyder ikke at Lyngby Boldklub er dømt ude af næste års Superliga. Det betyder at som tingene er lige nu, så kan de ikke spille næste sæson. Lyngby Boldklub kan anke denne kendelse, og i tilfælde af at man kan fremvise en løsning så får de selvfølgelig deres licens tilbage.

Jeg er derudover enig med dig og andre herinde om at DBU ikke altid har haft den mest fantastiske timing, men i denne omgang kan man altså ikke klage over sagsbehandlingen. Det er vel ikke DBU’s opgave at henvende sig til Lyngby-Taarbæk Kommune for at høre om Lyngby Boldklub kan opfylde betingelserne til næste sæson?

I denne her såkaldte ”hetz” mod de små klubber, så glemmer man lidt at DBU langt fra straffede Lyngby Boldklub hårdt nok i forbindelse med de ulovlige kontrakter, de straffede heller ikke Aabech på samme måde som deres regler foreskriver, de straffede heller ikke hverken Lyngby eller Randers i forbindelse med transferen af Lasse Riise. Så lad os pakke ”hetz” snakken lidt væk, for det er ganske enkelt ikke sandt.
Vi er FREM og det er vi stolte af!

Husk at BK FREM Support i samarbejde med DFF arrangerer billetter til Danmarks hjemmekampe.

Spørg for yderligere info!

Brugeravatar
Jens Andersen
Indlæg: 1248
Tilmeldt: 03 jul 2005 16:46
Geografisk sted: København NV

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Jens Andersen » 02 maj 2012 20:17

Det er ganske utænkeligt, at DBU ikke er klar over, at beslutningen om, hvad der skal ske på Lyngby-Taarbæk Kommunes stadion, ligger hos Lyngby-Taarbæk Kommune. Det giver sig selv.
Når DBU kender til dette, så kunne de jo have meldt ud, at Lyngby kun kan spille videre, hvis kommunen træffer en positiv afgørelse - ellers er det herut. De har så valgt at stå rigidt på deres egne arbitrære deadlines, og det er dumt i denne sag, da det har sportslige - eller rettere usportslige - konsekvenser. Hvorfor sætter DBU sig selv i denne situation? Hvorfor går de så hårdt ind mod Lyngby på et så afgørende tidspunkt? Det kan udenforstående ikke vide ret meget om, men det lugter grimt...

Brugeravatar
Brian Petersen
Indlæg: 215
Tilmeldt: 01 jul 2005 11:22
Geografisk sted: Valby

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Brian Petersen » 02 maj 2012 22:56

Kan slet ikke følge din tankegang på den her.

Hvis du læser det jeg skrev, så skriver jeg netop at det aldrig kan være DBU's opgave at henvende sig til 3.part, i den her sag. Lyngby Boldklub har vidst hvad konsekvenser var af deres forhold, og de burde have fået kommunen til at fortælle DBU hvor langt de er kommet.

Kan ikke se hvor de usportslige konsekvenser kommer ind i billedet??? Skulle Lyngbys spillere miste modet fordi sagen nu er i pressen??? Come on, det er i bedste fald en tænkt situation. Det her er ikke news for Lyngby Boldklub, og heller ikke for deres spillere. Så at ligge den her afgørelse over i spillet på banen er for tænkt.

Havde det været bedre hvis Lyngby Boldklub havde spillet sig til overlevelse at DBU så kom og sagde "buhu lang næse i har fået taget jeres licens", nej selvfølgelig ikke. Nu har man tid til at køre ankesagen inden den nye sæson eventuelt starter, i modsætning til tidligere hvor klubber som bl.a. Lyngby er reddet fordi sæsonen er nået at starte inden en afgørelse var fundet.
Vi er FREM og det er vi stolte af!

Husk at BK FREM Support i samarbejde med DFF arrangerer billetter til Danmarks hjemmekampe.

Spørg for yderligere info!

Maxi
Indlæg: 120
Tilmeldt: 11 jul 2011 20:06
Geografisk sted: Nær Badstuestræde 9

Re: Uretfærdigt overfor fattige klubber.

Indlæg af Maxi » 03 maj 2012 02:41

@Brian Petersen

Hvordan kan du mene at DBU har handlet rationelt denne isolerede gang? Hvorfor har der ingen dialog været forud? Hvorfor har DBU ikke undersøgt forholdene omkring Lyngby og deres kommunne? Såvidt jeg ved har der været dialog omkring et nyt stadion siden 92', hvis ikke før.. Diverse halve løsninger. Og iøvrigt de samme saftige løfter er taget i brug fra kommunalpolitikernes side, i årene op til i dag, som vi selv kender det fra Kramer, Ritt osv.

Hvordan kan du ikke anse det for konkurrenceforvridende at DBU tilpasser og fortolker deres underlige licenser som det passer dem?

Jeg gider ikke engang bruge kræfter på at skrive om selve forskelsbehandlingen fra DBU's side. Det er så åbenlyst og det skriger så meget til himlen at man ønsker kommercialisering og et ordnet heraki af forretninger, klubber og foreninger i henholdsvis A- B- og C-klassen. Man er godt naiv og følger vel perifert med i dansk fodbold hvis man tror andet.
Boldklubben Frem af 1886 - Kærlighed uden Grænser:
http://www.youtube.com/watch?v=9_i_RTKlnLU

Besvar